Overal kinderjassen, tijd voor wat kapstokken!

De winter is gelukkig alweer bijna voorbij. De winterjassen van de kinderen kunnen gewassen worden en de kast in voor volgend jaar. Of natuurlijk doorgegeven worden naar neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes. Hoe dan ook, er komt weer wat ruimte vrij in de hal of bijkeuken. En dan zie je pas hoe de muur er na zo’n lange winter eigenlijk aan toe is. Al die natte en vieze winterjassen die er telkens tegenaan hangen. Bah! Misschien is het voor de komende winter wel een idee om wat kapstokken op te hangen. Met een afneembare plaat erachter, zodat je muur niet (weer) beschadigd raakt.

Kapstokken in alle soorten en maten

Je weet vast wel dat kapstokken in ontzettend veel soorten en maten te verkrijgen zijn. En als je dat nog niet wist, ben je er vast niet verbaasd over. Het is natuurlijk belangrijk dat je alle jassen op een nette manier kunt ophangen. Of je ze nou aan het lusje hangt of op een hanger, het is fijn als ze gewoon voor het grijpen hangen. Met kinderjassen is dat net zo. Kapstokken hebben nogal de neiging om snel vol te raken, helemaal als ook alle kinderjassen er op moeten hangen. De tip van de dag is dus: hang wat kapstokken op voor de kinderen. Op een net iets andere hoogte, zodat ze gemakkelijk zelf hun jas kunnen ophangen. Je kunt ieder kind zelfs een eigen kapstok(je) geven. Zo komt er ook geen ruzie over wie zijn jas nu weer over die van een ander heeft gehangen. Met verschillende kapstokken ben je in een keer van dat probleem af.
Kapstokken

Waarom verschillende kapstokken handig zijn

Verschillende kapstokken ophangen heeft nog meer voordelen. Behalve dat er waarschijnlijk minder ruzie gemaakt wordt in de hal, zorgt het ook nog eens voor overzicht. Verschillende kapstokken voor de kinderen en volwassenen in je huishouden zullen er voor zorgen dat er minder spullen kwijtraken. Ook is het luchten van de jassen erg belangrijk. Als alle jassen hutje mutje op de kapstok hangen, zullen ze minder snel drogen na een regen- of sneeuwbui. Ook zit de kans er in dat net de binnenkant van een andere jas nat wordt. En dan heb je natuurlijk de poppen aan het dansen. Buiten de praktische oplossingen, ziet het er ook nog eens heel netjes uit als alle jassen keurig op de diverse kapstokken hangen. Mutsen, sjaals en wanten erbij en opgeruimd staat netjes!